Evenimente

Finalul campaniei’’Curatam Romania’’

ROMÂNIA
JUDETUL GALATI
PRIMARIA COMUNEI DRAGANESTI
NR.4396 /30.05.2022

Finalul campaniei’’Curatam Romania’’
Împreună , cu mic cu mare , pentru un mediu sănătos !

 

* Zeci de elevi ai claselor I-VIII din localitatea Draganesti , jud. Galati au participat in perioada 21.04.2022-30.05.2022 la o acțiune de ecologizare in zonele Rotunda si perdelele forestiere de protectie care apartin Ocolului Silvic Tecuci, activitate organizata cu sprijinul autorităților publice locale.

* Participanții au vrut sa arate ca, implicarea si dragostea față de mediul inconjurător, il pot transforma , într-un loc mai curat pentru toți locuitorii comunei, adulti sau copii , tineri sau bătrâni.

*În cadrul acțiunii s-au colectat un numar de 850 saci de sticle PET , deșeuri reciclabile care au fost depozitate în spații special amenajate cu ajutorul firmei de salubrizare din localitate.

* Copiilor li s-au pus la dispoziție de către UAT Comuna Draganesti întreaga logistică necesara desfășurării evenimentului: saci menajeri si manuși.

* La final, elevii s-au bucurat de reușita activității lor, cu o acțiune specifică zilei de„ 1 IUNIE- Ziua internațională a copiilor“ – ,,DESENE PE ASFALT’’. Tema acestora a fost protejarea mediului înconjurător .„Curatam Romania“ , proiect finantat de Administratia Fondului pentru Mediu.
Participanții și-au propus sa transmită cu această ocazie și un mesaj către toți locuitorii comunei noastre si anume :

*“ Fiecare dintre noi are puterea și obligația de a influența procesul de ecologizare!”, “Cu toții trebuie să avem un comportament responsabil și să protejăm mediul înconjurător!”

Primar ,
Condrache Liviu